Toonroes.net
Dubbel-Weduwschap en Nestspel


Speelmethode


Eind december worden de duiven gekoppeld, de beste duiven worden hier bij elkaar gezet, van enkele koppels worden de eieren overgelegd en deze mogen dan opnieuw op eieren komen.

Als de jonge duiven 14 dagen oud zijn gaan deze met de duivinnen naar de jonge duiven afdelingen, hier blijven ze ongeveer 10 dagen samen waarna de duivinnen verhuizen naar hun eigen hok.


Sinds twee jaar speel ik weer op de vitesse en midfond nu met 8 doffers op het gewone weduwschap, met duiven van Peter Janssen, Arnold Janssen, Bart Bomers en Paul Troost, deze duiven hebben hier geweldig hun best gedaan en ik dank deze mannen dan ook voor hun inbreng.


Ook aan de marathonvluchten doe ik mee, hier met duiven die eerst op dubbel weduwschap staan en daarna op nest worden gespeeld, hier duiven van Piet Mariƫt en Joop ten Have en het oude soort van mezelf.

De jonge duiven worden verduisterd tot aan de langste dag, waarna er bijgelicht wordt, zij worden gespeeld op de "deur" t/m de laatste vlucht, hierdoor krijgen we jonge duiven die flink wat ervaring hebben opgedaan, zij gaan dan als jaarling niet zo snel verloren.


De natour wordt met de oude duiven op nest gevlogen.